Magazin Godine Život i godine

Priča iz života: Besplatan prevoz do ćerke

Stariji bračni par iz SAD krenuo je u posetu ćerki u blizini Vašingtona, SAD. Međutim, kada su stigli do železničke stanice tu ih je zadesila snežna oluja.

Ugledali su piceriju u blizini koja dostavlja hranu na kućnu adresu i pala im je na pamet ideja koja im je skratila muke preostalog dela puta.

Ušli su u piceriju i naručili picu da bude dostavljena na adresu njihove ćerke, a zatim su ljubazno pitali da li bi momak koji vozi picu kombijem mogao da poveze i njih dvoje usput.

Zanimljivo je i to da su pomenuti bračni par bili majka i očuh čuvenog lekara Džina D. Koena, pionira gerijatrijske psihijatrije (na fotografiji).


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija