Magazin Godine Srbija

Preraspodela sredstava za socijalnu zaštitu

Ministarstvo privrede predložiće preraspodelu sredstava socijalne zaštite. Milion i po najugroženijih dobilo bi pomoć, a pokušaji prevare strogo bi se kažnjavali

Ministarstvo privrede namerava da izvrši preraspodelu 150 milijardi dinara koliko se sada izdvaja za socijalnu zaštitu najugroženijih.

U ovom ministarstvu smatraju da su se do sada ova sredstva raspoređivala neekonomično. Umesto subvencija za plaćanje električne energije i obdaništa i davanja pomoći porodicama koja zapravo imaju visoka primanja, ministarstvo će predložiti da se svakoj ugroženoj porodici da po 15.000 dinara, plus po 5.000 dinara po članu domaćinstva. U ministarstvu smatraju da bi sredstva bila dovoljna da se pomogne 1,5 ljudi.

Prijavljivanje za ovu vrstu pomoći biće veoma lako, kaže za list Danas Aleksandar Stevanović, ekonomski savetnik ministra Radulovića – dovoljno će biti popuniti i potpisati izjavu o primanjima. Ali će zato kazne za prevare biti stroge, a vršiće se kontrola po sistemu slučajnog uzorka.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija