Magazin Godine Život i godine

Predstava “Knjiga otisaka” Udruženja “Na pola puta”

Posle tri uspešne predstave, Udruženje “Na pola puta” vas, sa velikim zadovoljstvom, poziva na najnoviju predstavu “KNJIGA OTISAKA” u kojoj učestvuju glumci sa intelektualnim teškoćama – 29. marta 2017. godine, na Maloj sceni Ateljea 212, sa početkom u 20.30h. Ulaz je slobodan.

Posle tri uspešne predstave, Udruženje “Na pola puta” vas, sa velikim zadovoljstvom, poziva na najnoviju predstavu “Knjiga otisaka” u kojoj učestvuju glumci sa intelektualnim teškoćama – 29. marta 2017. godine, na Maloj sceni Ateljea 212, sa početkom u 20.30 h. Ulaz je slobodan.

Dobrodošli!

O PREDSTAVI

“Knjiga otisaka” je puna naizgled malih, ali ustvari najvažnijih trenutaka života. Kada čovek sebe počinje da oseća dušom, on gleda na svet potpuno drugim pogledom. Vidi i oseća drugačije. U našoj predstavi se tada odnekud pojavljuje ptica. Ne vidi je uvek svako, ali ko je vidi, ne može a da ne krene za njom.

Predstava prati putovanje ljudi kroz svojevrsan životni orjentiring. Nailazeći na temu strahova, izdvojio se strah od smrti kao najjači i najpodmukliji. Želeći da ga se oslobodimo, stvarali smo scene pune uzajamne ljubavi, režirali scene o verovanjima naroda iz prošlih vremena, želeći da nas nauče, da nam pomognu.

Polako i ne tako lako, vođeni pticom, shvatili smo da duša mora da bude lakša od “pera istine”. Duša je laka ako je čista. Samo treba da budemo dobri jer dobra dela i misli čiste dušu.

Na kraju predstave, umesto Grada, zaslužili smo jednu predivnu plažu i jedno predivno more da “odmorimo dušu”.

Irina Gilić Žirović


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija