Povoljniji uslovi za kredite za penzionere

 Najstariji sugrađani imaju priliku da uzimaju gotovinske keš-kredite bez učešća, s dugim rokom otplate i olakšicom i da ih isplaćuju sve do 80. godine života.

Tako najstariji sugrađani mogu da u Poštanskoj štedionici dobiju kredit od 50.000 dinara bez kamate. Mesečna rata iznosila bi oko 8.300 dinara, a rok otplate je šest meseci.

Ipak, strane banke odlučile su da produže rok otplate kredita za penzionere, kako prema broju meseci tokom koji se zaduženje isplaćuje, tako i prema starosnoj granici za otplatu.

Podaci pokazuju da su se starosne granice za odobravanje, odnosno vraćanje kredita pomerile, što je rezultiralo da je moguće i u osamdesetoj godini vratiti poslednju ratu kredita.

Kako su potvrdili iz jedne od stranih banaka koja posluje u Srbiji, penzioneri se najčešće odlučuju za gotovinske kredite bez učešća. Namene kredita su najčešće nabavka ogreva, modernije bele tehnike, renoviranje domaćinstva, ponekad i putovanja, ali i pomoć deci ili unucima koji nisu u mogućnosti da se zadužuju kod banaka.

Uprkos relativno povoljnim uslovima, stručnjaci upozoravaju najstarije sugrađane da prilikom podizanja kredita treba da vode računa da rata ne optereti mesečni budžet.

Izvor: Večernje novosti