Ekonomija Magazin Godine Srbija

Porodice menjaju supružnike zbog penzije

Da bi posle smrti bliskog srodnika penzije i dalje punile kućni budžet, na jugu Srbije sve je češća pojava da se snaja venčava sa svekrom ili zet sa taštom.

Pojava je otkrivena nakon što je svekar seksualno napao Radmilu J. iz Vladičinog Hana, koja se udala za njega zbog penzije. Međutim, kada je suprug Dragan ostao bez posla u ‘Slogi’ morao je da ode u pečalbu. Svekar je počeo da spopada Radmilu, a kada se ona opirala, doveo je drugu da se venča s njom. Sada Radmila i Dragan biju bitku da Svetislava isteraju iz kuće ili, ako hoće da ostane, da plaća kiriju – objašnjava izvor “Kurira”. 
Slična situacija je bila i sa Verom N. iz okoline Leskovca, koja se venčala sa svekrom Vojom G, dobrostojećim penzionerom, ali je njen bivši i „pravi“ muž našao drugu ženu. Sa druge strane, Milanka, devizna penzionerka, da bi pomogla ćerki i njenom mužu, odlučila je da se venča sa zetom Nikolom.
Nadležne gradske službe kažu da su čule da ima slučajeva preuzimanja i čuvanja penzija:
– Pouzdanih informacija nemamo, jer se sve završava zakonski i pomoću regularnih papira. Teško je saznati ko je s kim u braku, jer u venčanom listu ne piše da li je neko nekom bio snaja ili zet.

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Add Comment

Click here to post a comment

portal Penzin

Vaš oglas na Penzinu

February 2018
M T W T F S S
« Jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

Povezane teme na Penzinu

Linkovi ispod nisu reklame već povezane teme (tagovi, naslovi, itd) sa Penzina koje Gugl prepoznaje kao srodne tekstu koji trenutno čitate...