Ekonomija Magazin Godine Srbija

Polovina građana Srbije blizu bankrota

U ovom trenutku više od polovine građana Srbije je blizu bankrota, a svega devet odsto nema nikakvih finansijskih probllema, rezultat je istraživanja koje su, na uzorku od 1.222 ispitanika, sproveli TV Prva i Ninamedija.

Na pitanje koliko ste blizu ličnog bankrota, 23,6 odsto je odgovorilo da je veoma blizu, a 31,2 da je blizu. Nešto više od trećine anketiranih reklo je da nije blizu bankrota, a devet procenata da uopšte nisu blizu. 

Slični pokazatelji su i kada se radi o odnosu potrošačke korpe i ličnih primanja, jer je 43,2 odsto ispitanika odgovorilo da je iznos korpe viši od mesečne zarade, a manje od jedne trećine, 29,9 odsto, zarađuje više nego što je potrebno za korpu.

Čak 70 odsto ispitanika reklo je da je bilo primorano da se odrekne nečega iz potrošake korpe, a među njima je najviše – 27 odsto, onih koji nisu kupovali meso i mesne prerađevine.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija