Magazin Godine Svet

Prevaranti koriste Obamin zdravstveni program

Prevaranti u SAD koriste se novim zdravstvenim programom administracije predsednika Baraka Obame kako bi prevarili starije građane koji o programu ne znaju dovoljno.

Organizacije za zaštitu potrošača tvrde da prevaranti varaju građane, pre svega one starije, uzimajući od njih lične podatke uz lažne tvrdnje da su među prvim izabranim koji će dobiti karticu osiguranja iz programa poznatog kao Obamaker (Obamacare). 
Oni se lažno predstavljaju kao vladini službenici, i na taj način uzimaju od ljudi i brojeve bankovnih računa i brojeve socijalnog osiguranja.
Organizacije upozoravaju da su zbog nedovoljne obaveštenosti prevarantima otvoreni novi putevi za iskorišćavanje neobaveštenih građana.

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija