Početna Magazin Godine Društvo Podržite inicijativu za otvaranje Dnevnog centra za dementne u Beogradu potpisivanjem razglednice

Podržite inicijativu za otvaranje Dnevnog centra za dementne u Beogradu potpisivanjem razglednice

U sklopu inicijative za otvaranje Dnevnog centra za starije osobe sa demencijom u Beogradu, Udruženje građana Amity spremilo je razglednice koje Beograđani mogu da potpišu i time pruže svoju podršku ovoj inicijativi. 

Adresa je Gradski sekretarijat za socijalnu zaštitu Grada Beograda, na razglednici je prepoznatljiva slika istraživanja Život bez sećanja, a tekst razglednice glasi:

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

„Poštovani, 

Molimo Vas da, u skladu sa Vašim nadležnostima i ovlašćenjima, inicirate izmene i dopune Odluke o pravima i uslugama socijalne zaštite Grada Beograda na način da u istu, pod Dnevne usluge uvrstite i uslugu Dnevnog boravka za starije osobe obolele od demencije. 
Smatramo da će ova usluga doprineti kvalitetu života ne samo starijih, obolelih od demencije, već i njihovih porodica. 

Hvala Vam u ime Beograđana!“

Razglednice su Beograđani potpisivali u nedelju, 21. septembra u Knez Mihajlovoj, a u četvrtak, 25. septembra mogu ih potpisati u Tribinskoj sali Doma omladine (ulaz iz Makedonske) nakon tribine o zdravlju starih (od 10.00 do 11.00) koju će voditi mr Nadežda Satarić iz Udruženja Amity u okviru Festivala zdravlja.

Ukoliko ne možete da stignete na Tribinu, a želite da na ovaj način podržite inicijativu, kontaktirajte Udruženje Amity.