Početna Magazin Godine Podrška za Kompjuteraša i blog o borbi protiv viška kilograma!

Podrška za Kompjuteraša i blog o borbi protiv viška kilograma!

Podrška za Kompjuteraša i blog o borbi protiv viška kilograma!

Programer Darko Dražović, krenuo je u borbu sa viškom kilograma, kako kaže, jubilarni 50. put. Ovoga puta u toj borbi hrabriće sebe i pomoću specijalizovanog bloga Fit.Kompjuteraš, i tu mu treba i naša pomoć – Penzina i vas, naših čitalaca! Podržimo ga čitanjem, posetama blogu, komentarima, lajkovima i RT-ovima, preporukama drugim ljudima u sličnom problemu. Potrebni smo mi njemu, njegov blog svima nama, a on sam, potreban je zdrav samom sebi i svojoj porodici!

Darka smo upoznali na Tviteru. Komunicirali smo tamo sa njim na razne teme i nekako smo se odmah razumeli. Da vam ne prepričavamo, upoznaćemo vas ukratko, njegovim rečima sa bloga:

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Zovu me Draža, oženjen sam, imam dvoje dece, radim kao IT stručnjak i živim u predgrađu Beograda. Internet me uglavnom zna kao pokretača Kompjuteraš IT bloga a svi ostali kao kompjuterskog zaluđenika.
Problem koji sad pokušavam da rešim po ko zna koji put jeste problem sa kilažom. Da, ljudi koji me znaju sad umiru od smeha jer sam ovo radio milion puta u poslednjih 15 godina, i to je OK, i ja bih se smejao na njihovom mestu – samo što ovog puta planiram da budem ozbiljan a tu borbu i logujem na ovom blogu.
Na dan 16.05.2016-te sam imao 181kg. Pretpostavka je da će mi trebati 2-3 godine da izgubim kompletan višak kilograma.
Na ovom blogu ćete naći kako progres u mršavljenju tako i korisne tekstove o hrani, zdravlju, vežbama i svemu ostalom na šta ću naleteteti na ovom ratištu ispravljajući ovaj „bug“.

Darko je do 22. godine bio „zaluđenik za rekreativni sport“, dva puta je istrčao maraton ispod 3h, tri puta polumaraton… Redovno je trčao deonicu Barajevo-Petlovo brdo, a onda je prekinuo sa aktivnostima i za šest meseci ugojio se 50 kilograma, a to je bio tek početak duge i neuspešne borbe sa skidanjem kilograma

16. maja 2016. godine, sa punih 181 kilogram, rešio je da krene u novu borbu – i da ne odustaje.

Već dva dana kasnije u barajevskom Domu zdravlja čekao je uput za Klinički centar „standardna“ dva sata, u nadi da će tamo dobiti termin za hiruršku intervenciju koja bi mu skratila proces gubitka kilograma. Onda je na KCS čekao i duže samo da bude primljen, pocepao je uput i uputio se kući da stvar uzme u svoje ruke, ili, kako piše o tom iskustvu na blogu:

Sreća u nesreći je da je gojaznost prvenstveno psihička bolest (moje mišljenje) koja se može samoicijativno lečiti i to što sad nemam nekih nekih zdravstvenih problema iako sam debeljan level katastofa.

Za samo 4 dana uspeo je da „skine“ 2,4 kilograma, i to mu za sada daje dovoljno podsticaja da nastavi jednako posvećeno.

Ali, svi mi iz svojih životnih iskustava vrlo dobro znamo – lakše uspevamo kada imamo podršku, i poznanika i stranaca koji se zainteresuju za naše probleme i naše borbe. To nam daje novu energiju, novu snagu da se ne predamo.

Penzin ovom preporukom Dražinog bloga želi da mu pruži podršku, ne samo da vrati kontrolu nad svojim telom i zdravljem, već i da redovno i jednako posvećeno vodi blog koji će i mnogim drugima u sličnom problemu uliti snagu da i sami krenu u njegovo rešavanje.

Samo da na kraju ne bude ovako kao u stripu :)

Slika: Ne mrdaš se odatle 18 sati, šta radiš?! Pišem blog o zdravlju :)
Slika: Ne mrdaš se 18 sati, šta radiš?! Pišem blog o zdravlju :)

tekst sa slike:

– Dakle, za računarom si 18 sati dnevno. Uopšte se ne krećeš i ne vežbaš, živiš na kofeinu. O čemu ti je taj tvoj blog?

– O zdravlju.

Pored bloga, ne dajmo Draži da zapostavi ni svoj haštag – #6XLuXL gde možete čitati najnovije Dražine tvitove na ovu temu!

Kome je zgodnije, može pratiti i stranicu bloga Fit.Kompjuteraš na Fejzbuku.

Blogovi postoje zbog čitanja! Našim posetama i preporukama ne dajmo da ovaj blog zamre!

A Draži svaka sreća na putu do uspeha!
Zbog njena i njegove porodice, i svih nas koji se nađemo u sličnom problemu…

Redakcija Penzina