Početna Magazin Godine Podnošenje zahteva fondu PIO za donošenje Uverenja o povraćaju zadržanih iznosa od penzije

Podnošenje zahteva fondu PIO za donošenje Uverenja o povraćaju zadržanih iznosa od penzije

Podnošenje zahteva fondu PIO za donošenje Uverenja o povraćaju zadržanih iznosa od penzije

Podnošenje zahteva Fondu PIO za donošenje Uverenja o povraćaju zadržanih iznosa od penzije na osnovu Zakona o privremenom uređivanju načina isplate penzija i izdavanje Potvrde o isplati penzije u periodu od 01.11.2014. godine do dana podnošenja zahteva.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Većina diskriminisanih i oštećenih penzionera po osnovu primene nemoralnog i neustavnog Zakona o privremenom uređivanju načina isplate penzija, kojima su penzije na ovakav način smanjene, i posle tri godine nije ništa uradila da se pljačka prekine.

Po Zakonu o obligacionim odnosima od 1.11.2017. godine i nekih tumačenja, počinje da teče zastara za finansijska potraživanja po osnovu smanjenja penzije, starija od tri godine.

Na osnovu konsultacija sa nekoliko advokatskih kancelarija, pozivamo sve oštećene, da lično ili preko advokata podnesu ODMAH zahtev nadležnoj filijali fonda PIO za donošenje Uverenja o povraćaju zadržanih mesečnih iznosa penzije na osnovu Zakona o privremenom uređivanju načina isplate penzija i izdavanje Potvrde o isplati penzije u periodu od 01.11.2014. godine do dana podnošenja zahteva.

Zahtev mogu popuniti sami i predati ga u dva primerka s tim da jedan s overenim prijemom zadrže i koriste u pokretanju sudske parnice za vraćanje otetog.

Zahtevom sprečavaju zastarevanje potraživanja i dobijaju više vremena za odluku o izboru advokata za pokretanje sudske parnice u periodu do tri godine. Svaki mesec kašnjenja verovatno znači gubitak jednog mesečnog iznosa koji je zadržan od penzije.

Deo advokata smatra da već posedujemo pravosnažna rešenja o penzionisanju, koja ne može izmeniti ni jedan zakon i da nam druga rešenja nisu ni potrebna. Osnovano ne tražimo donošenje REŠENjA da PIO ne bi time manipulisao.

Iako smo se uspavali očekujući da će se neko drugi izboriti za naša prava, moramo konačno nešto i lično uraditi. Zahteve moramo podneti masovno i tako pokazati da nismo pristali na finansijsku konsolidaciju na teret penzionera.

Probudimo se i pokažimo da ne pristajemo na manipulaciju i pljačku.

Molimo medije, sva udruženja penzionera i sve ljude dobre volje, da sa ovom informacijom upoznaju sve oštećene penzionere.

Formulari se mogu preuzeti u USPVLS na adresi Savski trg 9, treći sprat.

Zajedno do pobede pravde!

Jovan Tamburić, predsednik USPVLS

Za dodatne informacije o ovoj akciji, možete pozvati brojeve telefona: 064 0618542, 064 2354113 ili oisati na mejl:  uspvls.beograd@gmail.com

Formular možete preuzeti i ispod.
Stanite mišem na sliku. Pritisnite desni taster miša. Pojaviće vam se nekoliko opcija, jedna od njih je „Sačuvaj sliku kao“ ili na eng. „Save image as“. Izaberite ovu opciju i zatim i mesto gde želite da vam računar sačuva ovaj dokument. Najlakše je da ga sačuvate na Radnoj površini tj. Desktopu.
Pošto ga sačuvate, nađite ga i odštampajte.
Ili, zamolite nekog ko se „bolje razume“ da sve ovo uradi za vas.