Počelo prijavljivanje za turističke vaučere 2022.

Počelo je prijavljivanje za turističke vaučere za odmor u Srbiji. Ovo je novi kontigent vaučera, većeg iznosa u odnosu na one dodeljene početkom godine.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

„U ponedeljak, 27. juna počinje prijavljivanje, preko Pošta Srbije, za turističke vaučere koje građani treba da iskoriste do kraja oktobra. Najveće interesovanje je za srpske banje. Reč je o poklonu države – 200.000 novih vaučera od po 15.000 dinara“, rekao je, kako prenosi portal Biznis, Siniša Mali.

Početkom 2022. godine izdato je 100.000 vaučera od po 5.000 dinara. Građani koji su dobili te vaučere, kaže Mali, automatski će dobiti još po 10.000 dinara.

„Tako ćemo imati 300.000 građana kojima će država pomoći da svoje letovanje provedu u Srbiji. Želja nam je da pomognemo onima koji ne mogu to da urade sami, ali i da građani upoznaju svoju zemlju“, istakao je Mali.

Korisnici vaučera za odmor u Srbiji

Kako se navodi na portalu Moja Srbija, pravo na vaučer imaju:

  • penzioneri
  • nezaposleni i korisnici posebne novčane naknade i privremene naknade
  • korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica
  • zapsoleni čija primanja nisu veća od 70.000 dinara mesečno
  • ratni vojni invalidi i civilni invalidi rata čija primanja nisu veća od 70.000 dinara mesečno
  • korisnici prava na naknadu na porodičnu invalidninu po palom borcu
  • nosioci aktivnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva koji se bave isključivo poljoprivredom
  • studenti.

Korisnik vaučera može samo po jednom osnovu da ostvari pravo na subvencionisano korišćenje usluga u ugostiteljskim objektima.

Korišćenje vaučera za odmor u Srbiji

Vaučerom za subvencionisani odmor u Srbiji mogu se platiti usluge smeštaja, noćenje sa doručkom, polupansion i pansion u trajanju od najmanje pet noćenja. On se može koristiti isključivo u ugostiteljskim objektima izvan mesta prebivališta i izvan mesta studiranja korisnika vaučera.

Vaučer može pokriti maksimalan iznos u vrednosti od 15.000 dinara. Ako je iznos računa za odmor veći, korisnik mora ostatak platiti sam. Ukoliko je iznos računa manji, razlika do 15.000 dinara se ne može naknadno iskoristiti.

FotografijaPetar Ubiparip sa Pixabay