Foto albumi Penzin preporučuje na Fejzbuku i Tviteru

Plavi krug – udruženje za borbu protiv dijabetesa grada Beograda

Sika: Plavi krug - udruženje za borbu protiv dijabetesa grada Beograda

Osnovni cilj udruženja Plavi Krug jeste poboljšanje položaja i kvaliteta života osoba obolelih od dijabetesa u Beogradu.

Plavi Krug je organizacija koja je nastala iz Društva za borbu protiv šećerne bolesti grada Beograda. Osnovni cilj udruženja jeste poboljšanje položaja i kvaliteta života osoba obolelih od dijabetesa, njihovih porodica, prijatelja i svih onih na koje ova bolest utiče.

– Nizom akcija i edukacija pokušaćemo da podignemo nivo zdravstvene kulture, prenesemo različita iskustva koja se tiču pravilnog lečenja ove bolesti i pomognemo ljudima da shvate šta je zapravo dijabetes i kako se sa njim živi – navodi se na sajtu udruženja Plavi krug.

U delatnosti udruženja spada upoznavanje javnosti sa značajem sprečavanja pojave dijabetesa, organizovanje radionica, tribina i seminara za obolele od dijabetesa i zainteresovane za ovo stanje, pomaganje obolelima da ostvare svoja prava u zdravstvu itd.

Cilj udruženja je da podstakne prehrambenu industriju da se bavi proizvodnjom životnih namirnica pogodnih za ishranu dijabetičara, kao i da pokrenu inicijativu za otvaranje odgovarajućih prodavnica i restorana namenjenih obolelima od šećerne bolesti i svim onima koji vode računa o svojoj ishrani i zdravlju.

Pratite rad udruženja Plavi krug na Fejzbuku, ali i na tviteru @Plavikrug.

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Add Comment

Click here to post a comment

portal Penzin

Vaš oglas na Penzinu

February 2018
M T W T F S S
« Jan    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

Povezane teme na Penzinu

Linkovi ispod nisu reklame već povezane teme (tagovi, naslovi, itd) sa Penzina koje Gugl prepoznaje kao srodne tekstu koji trenutno čitate...