Početna Magazin Godine Tehnologija i obrazovanje Plavi krug – udruženje za borbu protiv dijabetesa grada Beograda

Plavi krug – udruženje za borbu protiv dijabetesa grada Beograda

Plavi krug – udruženje za borbu protiv dijabetesa grada Beograda

Osnovni cilj udruženja Plavi Krug jeste poboljšanje položaja i kvaliteta života osoba obolelih od dijabetesa u Beogradu.

Plavi Krug je organizacija koja je nastala iz Društva za borbu protiv šećerne bolesti grada Beograda. Osnovni cilj udruženja jeste poboljšanje položaja i kvaliteta života osoba obolelih od dijabetesa, njihovih porodica, prijatelja i svih onih na koje ova bolest utiče.

– Nizom akcija i edukacija pokušaćemo da podignemo nivo zdravstvene kulture, prenesemo različita iskustva koja se tiču pravilnog lečenja ove bolesti i pomognemo ljudima da shvate šta je zapravo dijabetes i kako se sa njim živi – navodi se na sajtu udruženja Plavi krug.

U delatnosti udruženja spada upoznavanje javnosti sa značajem sprečavanja pojave dijabetesa, organizovanje radionica, tribina i seminara za obolele od dijabetesa i zainteresovane za ovo stanje, pomaganje obolelima da ostvare svoja prava u zdravstvu itd.

Cilj udruženja je da podstakne prehrambenu industriju da se bavi proizvodnjom životnih namirnica pogodnih za ishranu dijabetičara, kao i da pokrenu inicijativu za otvaranje odgovarajućih prodavnica i restorana namenjenih obolelima od šećerne bolesti i svim onima koji vode računa o svojoj ishrani i zdravlju.

Pratite rad udruženja Plavi krug na Fejzbuku, ali i na tviteru @Plavikrug.