Magazin Godine Srbija

Saopštenje Pošta Srbije

Pošta obaveštava, povodom isplata naknada za tuđu negu i isplata penzija, da građani ne treba da brinu jer će im Pošta Srbije isplatiti novac bez obzira gde su oni raseljeni usled vanredne situacije u zemlji.

Isplata naknada za tuđu negu i pomoć Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja koja počinje 22. maja 2014. godine kao i isplata drugog dela civilnih penzija za april koja počinje 26. maja 2014. godine i to za korisnike koji novac primaju na adresi, vršiće se na uobičajen način na teritoriji cele zemlje, osim za teritoriju opštine Obrenovac.

Korisnici sa teritorije opštine Obrenovac svoj novac mogu podići već od navedenih datuma u bilo kojoj pošti na području Srbije.

Pored toga, za ove namene, Pošta Srbije će obezbediti posebne šaltere u okviru većih prihvatnih centara u Beogradu (Kombank arena, Hala Pionir, DIF Košutnjak, CKS Šumice) kako bi se olakšala isplata ovim građanima. U narednom periodu, shodno potrebama, Pošta Srbije će obezbediti isplatu prinadležnosti i u manjim prihvatnim centrima, putem pokretne pošte.

U okviru prihvatnog centra Sajam već postoji pošta u kojoj će se pružati ove usluge.

Poštari će nastojati da do 1. juna 2014. godine pronađu sve korisnike sa poplavljenih područja, osim Obrenovca, kako bi im isplatili novac.
Svim raseljenima sa ovih područja koje poštari ne pronađu na adresi do 1. juna 2014. godine, biće omogućena naknadna isplata po obavljenoj proveri u saradnji sa MUP-om, na šalteru bilo koje pošte u Srbiji.

Građani ne treba da brinu jer će im Pošta Srbije isplatiti novac bez obzira gde su oni raseljeni usled vanredne situacije u zemlji.

 

 


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija