Društvo Magazin Godine Srbija

Penzioneri zbog smanjenja penzija na Ustavni sud

Udruženje sindikata penzionera Srbije je 12. novembra 2014. godine, na konferenciji za novinare, govorilo o svojoj Inicijativi za pokretanje postupka za ocenu ustavnosti Zakona o privremenom uređivanju načina isplate penzija.

Prema odredbama tog zakona, koji je stupio na snagu 1. novembra 2014. godine, u različitom procentu se smanjuju sve penzije veće od 25.000 dinara. Kako je najavljeno na konferenciji će, između ostalih govoriti predsednik Udruženja sindikata penzionera Srbije (USPS) Milorad Vujasinović.

Predstavnici tog udruženja u više navrata su ukazali da će predloženim merama koje obuhvataju i smanjenje penzija biti urušen sistem penziono-invalidskog osiguranja u Srbiji i najavili da će pred Ustavnim sudom pokrenuti postupak za ocenu ustavnosti zakona.

Napomenuli su, takođe, da će zaštitu svojih prava zatražiti i od međunarodnih institucija i Međunarodnog suda u Strazburu, piše Tanjug a prenosi Blic.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija