Ekonomija Magazin Godine

Beograd isplaćuje četvrtu ratu pomoći penzionerima

Sekretarijat za socijalnu zaštitu Grada Beograda najavio je da će sutra, 20. decembra, otpočeti sve potrebne formalnosti za isplatu četvrte rate pomoći penzionerima sa najmanjim primanjima koja se planira za prvu polovinu januara 2014. godine.

Grad je izdvojio 250 miliona dinara za ovu isplatu, a Nenad Matić, gradski sekretar za socijalnu zaštitu, u vezi sa tim je rekao za Beoinfo:

“Tokom prve polovine januara isplatićemo 106.000 penzionera, a razlog malog kašnjenja je finansijske prirode, jer se sredstva skidaju sa konsolidovanog računa, kao i činjenica da je grad Beograd isplatu treće rate pokrio sam, tj. i onu grupu korisnika koja je bila u nadležnosti republike. Zbog toga smo imali dodatne finansijske troškove i molimo korisnike za razumevanje. Već od marta iduće godine očekujemo da će postojeći tempo isplata biti ponovo uspostavljen.”

Grad Beograd četiri puta godišnje isplaćuje novčanu pomoć najstarijim Beograđanima čija su primanja niža od 20.000 dinara.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija