Ekonomija Magazin Godine

Penziona reforma neophodna za stabilizaciju budžeta

Penzione reforme nema ni u novom Vladinom programu za stabilizaciju budžeta i reformu javnog sektora, a što se ta reforma bude duže odlagala, kasnije će biti bolnija, rekao je Nikola Altiparmakov, član Fiskalnog saveta, posle sastanka saveta s ministrom finansija i privrede Mlađanom Dinkićem.

– Argument ministra bio je da je ovaj program maksimum koji je mogao da se postigne u okviru vladajuće koalicije a da Savet svoje zamerke iznese Skupštini Srbije – kaže Altiparmakov za “Danas”.
Kao dobre predložene mere, on ocenjuje restrukturiranje javnog sektora i završetak privatizacije, ali i izmene Zakona o radu i reformu građevinskih dozvola, međutim, ističe i da Savet ima rezervu prema implementaciji s obzirom da se sindikati već bune protiv izmena Zakona o radu. 
Na pitanje da li je na sastanku s ministrom bilo reči o ranijem neslaganju Dinkića i Fiskalnog saveta oko visine budžetskog deficita i mogućnosti njegovog smanjivanja, Altiparmakov je odgovorio da je sam “rebalans budžeta dokaz da se deficit otrgao kontroli”.

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija