Početna Magazin Godine Ekonomija Penziona reforma neophodna za stabilizaciju budžeta

Penziona reforma neophodna za stabilizaciju budžeta

Penzione reforme nema ni u novom Vladinom programu za stabilizaciju budžeta i reformu javnog sektora, a što se ta reforma bude duže odlagala, kasnije će biti bolnija, rekao je Nikola Altiparmakov, član Fiskalnog saveta, posle sastanka saveta s ministrom finansija i privrede Mlađanom Dinkićem.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!
– Argument ministra bio je da je ovaj program maksimum koji je mogao da se postigne u okviru vladajuće koalicije a da Savet svoje zamerke iznese Skupštini Srbije – kaže Altiparmakov za „Danas“.
Kao dobre predložene mere, on ocenjuje restrukturiranje javnog sektora i završetak privatizacije, ali i izmene Zakona o radu i reformu građevinskih dozvola, međutim, ističe i da Savet ima rezervu prema implementaciji s obzirom da se sindikati već bune protiv izmena Zakona o radu. 
Na pitanje da li je na sastanku s ministrom bilo reči o ranijem neslaganju Dinkića i Fiskalnog saveta oko visine budžetskog deficita i mogućnosti njegovog smanjivanja, Altiparmakov je odgovorio da je sam „rebalans budžeta dokaz da se deficit otrgao kontroli“.