Magazin Godine Život i godine

Pas koji laje može biti uspavan po presudi suda

Sud u Čačku doneo je odluku u korist tužitelja po kojoj je pas Zlatane Mijačić osuđen je na izbacivanje na ulicu ili čak eutanaziju zbog preteranog lajanja.

Gradsko veće odbacilo je žalbu vlasnice na Rešenje inspektora za zaštitu životne sredine Gradske uprave za inspekcijski nadzor grada Čačka od 26. novembra 2012. godine kao neblagovremenu.

Mijačićeva u žalbi navodi da u stambenoj zgradi drži psa rase ovčarski pulin, starog 4 godine i jednog sijamskog mačka starog 13 godina, a da navodi iz rešenja da pas laje po ceo dan i celu noć nisu tačni, već da on čuva nju i njenu majku od nepoznatih osoba koje ulaze u zgradu ili bacaju petarde:

– Pas je čipovan, redovno vakcinisan i poseduje sve potvrde (pasoš). Zdrav je i istreniran, socijalizovan i poslušan.Trudiću se da lavež svedem na najmanju moguću meru, na lavež upozorenja, prekidajući ga komandom koju moj pas sluša.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija