Početna Magazin Godine Društvo Papa: Smeštaj roditelja u loše domove za stare kao tiha eutanazija

Papa: Smeštaj roditelja u loše domove za stare kao tiha eutanazija

Između ostalog, papa je rekao i da su deke na neki način „dupli otac“, kao i da su bake „duple majke“. Dodao je i da su blagoslovene porodice koje imaju svoje najstarije članove u blizini…

Tokom svog govora u čast starijih osoba, nakon mise 28. septembra 2014. godine u Vatikanu, papa Franja izjavio je da je društvo koje ne brine o starima i nema budućnost, kao i da je smešanje roditelja u mnoge današnje domove za stare zapravo oblik skrivene eutanazije.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Papa je upozorio da je briga za stare od velike važnosti i ukazao na „otrovnu“ kulturu u kojoj stare ostavljamo u institucije u kojima pate zbog nemara i samoće, rekavši da takve institucije „ne smeju postojati“.

Između ostalog, on je rekao i da su deke na neki način „dupli otac“, kao i da su bake „duple majke“. Dodao je i da su blagoslovene porodice koje imaju svoje najstarije članove u blizini.

Misi u čast starih pristustvovao je i bivši papa Benedikt XVI koji se penzionisao sa papskog položaja.

Novi papa obaćajući se starom rekao je da su počastvovani u Vatikanu zato što je ostao da živi kod njih, te da je to kao da imaju mudrog deku u svojoj kući, piše Dejli Mejl.