Početna Magazin Godine Društvo Papa: Smeštaj roditelja u loše domove za stare kao tiha eutanazija

Papa: Smeštaj roditelja u loše domove za stare kao tiha eutanazija

Između ostalog, papa je rekao i da su deke na neki način „dupli otac“, kao i da su bake „duple majke“. Dodao je i da su blagoslovene porodice koje imaju svoje najstarije članove u blizini…

Tokom svog govora u čast starijih osoba, nakon mise 28. septembra 2014. godine u Vatikanu, papa Franja izjavio je da je društvo koje ne brine o starima i nema budućnost, kao i da je smešanje roditelja u mnoge današnje domove za stare zapravo oblik skrivene eutanazije.

Papa je upozorio da je briga za stare od velike važnosti i ukazao na „otrovnu“ kulturu u kojoj stare ostavljamo u institucije u kojima pate zbog nemara i samoće, rekavši da takve institucije „ne smeju postojati“.

Između ostalog, on je rekao i da su deke na neki način „dupli otac“, kao i da su bake „duple majke“. Dodao je i da su blagoslovene porodice koje imaju svoje najstarije članove u blizini.

Misi u čast starih pristustvovao je i bivši papa Benedikt XVI koji se penzionisao sa papskog položaja.

Novi papa obaćajući se starom rekao je da su počastvovani u Vatikanu zato što je ostao da živi kod njih, te da je to kao da imaju mudrog deku u svojoj kući, piše Dejli Mejl.