Aktivni u poznim godinama Foto albumi

Palm Springs Follies – 23 godine zabave

Šmikernica izvođačko-karnevalske grupe Palm Spring Folies koja okuplja isključivo seniorke (nađite više na Penzinu)

Šou je zadržao duh od 1940-ih do 1970-ih godina, čuvajući autentičnu muziku, humor, i ples ovih romantičnih decenija koje su izrodile i bejbibum generaciju.

– Godine nisu važne, osim ako ste sir – reči su jedne od zvezda ovog šoua.

– Kada smo pokretali naš šou rekli su nam da smo blesavi. Pitali su nas: Ko će platiti da gleda noge starijih dama? – objašnjavaju na sajtu Palm Springs Follies-a osnivači Rif Markovic i Meri Žardin.

Tokom 23 godine ovaj šou je imalo prilike da vidi skoro četiri miliona posetilaca, a o njima se moglo čuti i širom sveta. Ponekada su imali i po devet nastupa nedeljno, tokom sedam meseci godišnje.

Šou je zadržao duh od 1940-ih do 1970-ih godina, čuvajući autentičnu muziku, humor, i ples ovih romantičnih decenija koje su izrodile i bejbibum generaciju.

Maja 2014. godine šou je prestao sa radom jer je broj plesača i cena jedne predstave podrazumevala i visoku cenu ulaznice koju u godinama nakon krize 2008. godine, mnogi sebi više ne mogu da priušte.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija