Početna Magazin Godine Osnovano Novo opštinsko udruženje penzionera Novog Bečeja

Osnovano Novo opštinsko udruženje penzionera Novog Bečeja

U Novom Bečeju, kako javljaju lokalni mediji, osnovano je Novo opštinsko udruženje penzionera. „Novo“ jer u ovoj opštini već postoji opštinsko Udruženje penzionera, te će novoosnovano postojati paralelno sa njim.

Danas, 22. aprila 2014, održana je Osnivačka skupština na kojoj je prisustvovalo 25 delegata iz svih mesnih udruženja. Donet je statut i druga potrebna akta na osnovu kojih će ovo udruženje biti registrovano. Da bi neko bio član ovog udruženja, on ne mora da bude penzioner.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Jedino ograničenje za člana koji nije penzioner jeste da neće moći da bude član organa upravljanja.

Sava Glavaški, član upravnog odbora Novog opštinskog udruženja penzionera objašnjava: „Ciljevi našeg udruženja su opšti. Poboljšanje socijalnog i materijalnog položaja penzionera, briga o penzionerima, organizovanje života penzionera koji treba da bude ispunjen različitim aktivnostima. Želimo više aktivnosti, želimo više lepih događaja za naše najstarije građane.“

On primećuje da nema mnogo primera da se pored postojećeg formira novo udruženje penzionera, ali sem napomene da je „bilo dosta primedbi na rad postojećeg Opštinskog udruženja penzionera“, nije želeo da govori o konkretnim zamerkama i razlozima za osnivanje novog.

Dragan Balaban, zamenik predsednika Skupštine opštine Novi Bečej, koji je prisustvovao Osnivačkoj skupštini, tom prilikom je rekao:

„Ovo je novi vid organizovanja i nije praksa da po opštinama postoji više udruženja penzionera. Penzionera ima značajan broj u našoj opštini i mi smo kao lokalna samouprava spremni za korektnu saradnju i svu vrstu pomoći koja u narednom periodu proistekne.“