Početna Magazin Godine Društvo Osiguravajuće kuće u problemu zbog starije radne snage

Osiguravajuće kuće u problemu zbog starije radne snage

Nekoliko američkih osiguravajućih kuća već je podiglo premije osiguranja nakon što su se suočile sa neplaniranim troškovima usled veće zaposlenosti, naročito starijih radnika.

U SAD su troškovi isplate osiguravajućih kuća za trajni invaliditet u porastu već pet godina za redom što je direktno povezano sa sve starijom radnom snagom.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Samo u 2013. godini osiguranja su isplatila 9,8 milijardi dolara odštete, iako je broj radnika koji su primili odštetu do tada padao već dve godine za redom s obzirom na pad nezaposlenosti sa 7,9 odsto na kraju 2012, na 6,7 odsto krajem 2013. godine, objavljeno je u izveštaju Saveta za svest o invaliditetu (CDA).

Nekoliko američkih osiguravajućih kuća već je podiglo premije osiguranja nakon što su se suočile sa neplaniranim troškovima. Oko 59 odsto zahteva u 2013. godini dolazilo je od ljudi starijih od 50 godina, u odnosu na manje od 55 odsto u 2009. godini.

– Prosečno, stariji radnici imaju veće plate i teže je da se vrate na posao. Kada se setite bejbibumera, i koliko godina imaju sada, jasno je da je veća i verovatnoća da dođe do invaliditeta nakon povrede ili bolesti – kažu iz jedne osiguravajuće kuće.

Istraživanje je urađeno na osnovu podataka dve najveće osiguravajuće kuće u ovoj oblasti osiguranja u SAD. Utvrđeno je da je u 2013. godini odštetu za trajni invaliditet primilo 653.000 radnika, oko tri odsto manje nego 2012. godine, piše Blumberg.