Foto albumi Ideje za uživanje Magazin Godine Život i godine

Opština Novi Beograd organizuje besplatne izlete za penzionere

Opština Novi Beograd organizuje besplatne izlete za svoje sugrađane penzionere.

Izleti se održavaju svakog prvog vikenda u mesecu a samo u aprilu i maju 2013. godine ovu priliku je iskoristilo skoro 1.000 penzionera.
Destinacije su do leta 2013. godine bile Srebrno jezero, Požarevac i Viminacijum, zatim Novi Sad, Petrovaradin i Sremski Karlovci, a slede Šid i Erdevik, itd.
Na primer, prvog majskog vikenda 2013. godine oko 400 penzionera ove opštine bilo na besplatnom izletu do Srebrnog jezera na desnoj obali Dunava. Izlet je obuhvatio i obilazak Požarevca i čuvenog arheološkog nalazišta iz doba antičkog Rima – Viminacijum.
Opština je  obezbedila prevoz autobusima, stručnog turističkog vodiča, paket za ručak i pratnju lekara. Za dobro raspoloženje pobrinuli su se sami učesnici tako da je izlet ostao svima u lepom sećanju.
U aprilu 2013. godine oko 500 penzionera bilo je na izletu u Sremskim Karlovcima, Novom Sadu i Petrovaradinu, a u junu se putuje do galerije Save Šumanovića u Šidu i spomen obeležja „Sremski front“, uz posetu etno manifestaciji „Kulenijada“ u Erdeviku.
Sve informacije novobeogradski penzioneri mogu dobiti u Servisnom centru opštine na broj 785 0 785. 

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija