Početna Magazin Godine Oporavak nakon slavlja

Oporavak nakon slavlja

Sutradan nakon proslave, da bi se organizam oporavio, treba sebi zadati dva cilja: eliminaciju toksina i laganu ishranu. Radi se o izbacivanju svih loših materija i ostataka koji su se nakupili u telu.

Kada preteramo, pre svega sa alkoholom, organizam je dehidriran. Rehidratacija je, dakle, prioritet. Zbog toga, preporučljivo je piti što više vode, najmanje 1,5 litara u toku dana, i dati prednost čajevima koji će pospešiti probavu, kao i supama u kojima se nalaze smekšana vlakna.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Što se tiče sadržaja na tanjiru, povrće je najbolji izbor. Naime, ono ima tu prednost da ima malo kalorija, ali da donosi obilje vitamina, mineralnih soli i vlakana. Vlakna zarobljavaju toksine koji će biti eliminisani stimulisanjem probave. Presno ili kuvano, kao predjelo, prilog ili kao desert, ono je odlično kao deo menija za dan nakon proslave.

Ako se povrće kuva, ne treba mu dodavati masnoću. Ukus će biti bolji i olakšaće se kuvanje na pari ukoliko se dodaju aromatične trave. Što se supa tiče, bitno je da se ne prave krem supe ili čorbe, odnosno ne treba u njih dodavati mleko, pavlaku, meso ili krutone.