Društvo Magazin Godine Srbija

“Oganj” poklanja 110 besplatnih sahrana

Fond solidarnosti Udruženja “Oganj” u januaru i februaru 2014. godine, povodom 110. godina postojanja, podeliće penzionerima 110 besplatnih sahrana, uz uslove: da imate preko 75. godina i da postanete njihov član. 

– Ponuda važi za penzionere do 75. godine starosti čija su primanja manja od 24.000 dinara. Moraće da postanu član Udurženja, što će ih koštati 2.000 dinara i da mesečno plaćaju članarinu koja iznosi 350 dinara. A potpuno je svejedno da li su se opredelili za klasičnu sahranu ili kremaciju – kaže Maja Nikolić, sekretar Udruženja.

Ona dodaje da se Udruženje na ovaj korak odlučilo jer troškovi sahrane u Beogradu koštaju od 60.000 do 80.000 dinara što je za mnoge penzionere i njihove porodice preveliki izdatak.

– Kriza je i penzioneri nemaju toliko novca da izdvoje za ovo važno pitanje. Ranije su mogli da se oslone na pomoć dece kada do toga dođe, međutim sve više mladih je bez posla pa penzioneri i njima pomažu – rekla je Maja Nikolić.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija