Početna Magazin Godine Od marta, konkursi za besplatno banjsko lečenje

Od marta, konkursi za besplatno banjsko lečenje

Koji su uslovi za konkurisanje za lečenje o trošku PIO fonda i od kada će moći da se konkuriše

PIO fond, tačnije njegov finansijski direktor Ivan Mimić, obavestio je javnost da je za finansiranje troškova rehabilitacije penzionera planirano da se u 2014. godini izdvoji 339,6 miliona dinara, od toga 311,3 miliona za kategoriju zaposlenih, 25,2 miliona za samostalne delatnosti i oko tri miliona za kategoriju poljoprivrednika.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Da bi se konkurisalo za mesto u nekoj banji o trošku PIO fonda, potrebno je da penzioner, čija su primanja manja od prosečne penzije, u poslednjih pet godina nije koristio besplatnu rehabilitaciju. Poljoprivredni penzioneri moraju da imaju i najmanje 10 godina uplaćivanih doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje.

PIO fond će narednih dana utvrditi koji iznos predstavlja prosečnu penziju u Srbiji, a penzioneri će moći da konkurišu za neko od mesta u rehabilitacionim centrima u Srbiji od marta meseca.

Očekuje se da će više od 10.500 penzionera ove godine iskoristiti pravo na rehabilitaciju u jednoj od 24 banja o trošku PIO fonda. Cena bolničkog dana u ovim banjama kreće se od 2.500 do 2.850 dinara.

Kako Politika prenosi, od ove godine, one filijale koje ne budu realizovale ova sredstva mogu da ih preusmere onima koje imaju penzionere koji ispunjavaju uslove, ali nemaju i dovoljno novca da ih pošalju na rehabilitaciju.