Magazin Godine Srbija Zdravlje

Objavljene rang-liste za banjsko lečenje o trošku PIO fonda

Penzin: Kuršumlijska banja - Hotel Žubor
Kuršumlijska banja - Hotel Žubor

Rang-liste za banjsko lečenje o trošku Fonda PIO trebalo bi da su istaknute u opštinskim organizacijama penzionera i filijalama Fonda 1. juna. Rok za žalbu je osam dana.

Konkurs za rehabilitaciju penzionera u banjama i rehabilitacionim (RH) centrima Srbije o trošku Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (Fond PIO) ove 2015. godine je trajao od 1. do 20. aprila.

Raspisan je nešto kasnije nego obično jer je Fond PIO pregovarao sa banjama da zadrže cene od prošle godine. Prošlogodišnje cene i nešto više novca iz kase Fonda omogućili su slanje, kako su za “Kurir” rekli u Fondu PIO, rekordnog broja od 11.500 penzionera.

U “Glasu osiguranika” se navodi da je ove godine bilo nešto manje od 38.000 prijavljenih penzionera iz cele Srbije. U beogradsku filijalu stiglo je gotovo 7.000 prijava a, od tog broja, utvrđeno je da 4.367 korisnika ispunjava uslove. U vojvođanske filijale stiglo je takođe blizu 7.000 prijava, od čega 4.916 ispunjava uslove.

Uslove koje je trebalo ispuniti, možete pročitati u Oglasu za besplatno banjsko lečenje preko PIO fonda.

Rang-liste za banjsko lečenje o trošku Fonda PIO trebalo bi da su istaknute u opštinskim organizacijama penzionera i filijalama Fonda 1. juna. Rok za žalbu je osam dana.

Posted by Penzin on Montag, 1. Juni 2015

Pravo na besplatnu rehabilitaciju ove godine će ostvariti nešto manje od 3.000 beogradskih i oko 2.900 korisnika sa prebivalištem u Vojvodini. Nije precizirano, ali zaključujemo da je onda ostalim korisnicima dato oko 5.500 mesta.

Od 1. juna, rang-liste su postavljene na oglasnim tablama opštinskih organizacija penzionera, kao i u filijalama PIO fonda.

Penzioneri koji ne budu zadovoljni rangiranjem mogu da ulože prigovor u roku od osam dana od dana objavljivanja rang-liste na oglasnoj tabli. Komisija je obavezna da u roku od tri dana pregleda sve žalbe i sačini konačnu rang-listu korisnika koji će o trošku Fonda PIO boraviti u banjama i RH centrima Srbije.

Odluka o banji ili RH centru u koji će korisnik biti poslat donosi se na osnovu blizine banje boravištu penzionera i na osnovu usklađenosti sa njegovim zdravstvenim potrebama.

Fond PIO snosi troškove lekarskog pregleda, terapije, boravka u banji ili RH centru i troškove prevoza u visini cene autobuske ili vozne karte. Od ove godine korisnici koji su ostvarili pravo na banjsko lečenje o trošku Fonda PIO biće obavešteni i o spisku oblasti iz kojih će im biti pružene usluge rehabilitacije, a u zavisnosti od RH centra u koji će biti poslati.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija