Početna Magazin Godine Društvo Objasnili mu da ima 116 godina i da ne može da dobije penziju

Objasnili mu da ima 116 godina i da ne može da dobije penziju

Prema podacima Fonda PIO Crne Gore, Mileta Prodanović (66) ima 116 godina i preminuo je. Kako onda da dobije penziju?

Mileta Pavićević zvani Čiča nije jedina osoba sa kojom se administracija poigrala. Međutim, neobično je čak i za Balkan da se izgleda ne radi ništa kako bi se rešila apsurdna situacija u kojoj se našao zahvaljujući nečijoj nenamernoj ili namernoj grešci.

Politika prenosi priču o ovom Podgoričaninu koji nije uspeo da dobije penziju jer, prema podacima PIO fonda, ima 116 godina!
Naime, Mileta je otišao da se u PIO fondu raspita o uslovima za odlazak u penziju, ali su ga nekoliko puta vraćali sa rečima „da dođe za nekoliko dana“. Onda su mu napokon predali dokument na kome piše da je rođen 20. aprila 1899. godine.

Mileta, kome u ličnoj karti piše da je rođen 1948. godine u Podgorici, priča: „Mislio sam da je posredi neka šala, ali ubrzo sam shvatio da administracija ne zbija šale već ozbiljno i iz pouzdanih izvora zna da sam rođen pre 116 godina. Stanem ispred njih i kažem im, ja sam taj za koga vi kažete da sam star preko jednog veka, ali uzalud, oni kažu – ti si ono što smo ti mi dali u tom papiru.“

Sumnja da su njegovi podaci falsifikovani prilikom raznih „izbornih krađa i prekrađa od strane vlasti“. Najveći problem je što se izgleda niko ne trudi da reši očiglednu grešku. A od nečega treba da se živi. Penziju ne može da dobije jer je izgleda, prema podacima PIO fonda, u međuvremenu i umro.

Mileta Pavićević je novinaru Politike, sa suzama u očima, ispričao kako ga mali unuk od svog džeparca časti kafom. Revoltiran, ne želi da podnosi krivične prijave, napustiće Crnu Goru i odseliti se u Rusiju.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!