Foto albumi Nega lica i tela

Nova vrsta lepote

“Nova vrsta lepote” (A New Kind of Beauty) naziv je serije umetničkih fotografija Filipa Toledana na kojima je ovaj umetnik prikazao ljude koji su se podvrgli ekstremnim zahvatima plastične hirurgije.

Toledano je od početka bio svestan da će ove fotografije izazvati i zgražavanje dela javnosti. Međutim, njegova namera je da “napravi lepe i istaknute portrete ovih ljudi. Želeo sam da predstavim specifičan deo lepote našeg vremena“. Njega zanima šta je za nas lepota kada rešimo da je sami stvaramo.

Sada kada imamo načina da “veštački” oblikujemo svoja lica i tela, kakve izbore pravimo? Da li možemo da identifikujemo različite trendove koji se razlikuju od decenije do decenije ili je lepota bezvremena? Kada remodelujemo sebe, da li time otkrivamo svoju pravu ličnost ili uništavamo sopstveni identitet? Ovo su pitanja koje Toledano postavlja sebi i javnosti.

Ono u šta on veruje jeste da su njegovi modeli prethodnica. Prethodnica budućih generacija koje će za 50 ili 100 godina sami kreirati svoje lice i telo.

Fotografija: Monique, 2008.

Ostale fotografije možete pogledati na sajtu Filipa Toledana


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija