Čovek i smrt Magazin Godine Porodica

Nisu dozvolili da ih bilo šta razdvoji

Dvoje nerazdvojnih supružnika rešilo je da se ubije kako ih ni životne okolnosti ni smrt jednog od njih ne bi rastavile

Početkom februara 2014. godine britanska štampa prenela je vest o dvoje starih ljudi koji su još 3. decembra 2013. godine izvršili samoubistvo.

Glenis (88) i Rojston Smit (91) bili su u braku 67 godina. Bili su mnogo vezani i teško su podnosili pomisao da bi ih životne okolnosti ili smrt jednog od njih mogle rastaviti. Glenis je patila od osteoporoze i imala je ozbiljnijih problema sa leđima. Rojston je uzimao lekove protiv tumora prostate, ali je generalno bio boljeg zdravstvenog stanja od svoje supruge.

Njihovi sinovi su razmišljali da majku smeste u starački dom gde bi imala stalnu negu. Ne navodi se zašto ova opcija nije razmatrana za oboje, ali je preneta izjava jednog od sinova da je Rojston rekao da ne bi mogao bez svoje žene i da bi se bacio kroz prozor. Ova opaska nije shvaćena ozbiljno.

Očigledno ne našavši drugi izbor, Glenis i Rojston su jedne večeri ostavili poruku sinovima ispisanu na kuhinjskoj ploči, obukli kapute, stavili šalove i šešire, uhvatili se za ruke i skočili sa drugog sprata. Ujutru ih je okrenute licima nadole i sa rukom u ruci našla negovateljica koja im je pomagala.

Policija je zaključila da se radi o dvostrukom samoubistvu. Na kuhinjskoj ploči je pisalo: “Žao nam je, momci. Ovo je najbolji način. Isuviše je bola.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija