Početna Magazin Godine Niš: Otvaranje Kardiohirurgije 24. novembra 2014. godine

Niš: Otvaranje Kardiohirurgije 24. novembra 2014. godine

S obzirom na to da u Nišu nema kardiohirurga, operacije će u novoj klinici obavljati timovi iz Beograda sve dok niške kolege ne steknu dovoljan broj samostalnih operacija…

Nakon četiri godine od početka izgradnje i nekoliko probijenih rokova, otvaranje Klinike za kardiohirurgiju u Nišu zakazano je za 24. novembar, do kad se očekuje i upotrebna dozvola, kaže direktor Kliničkog centra Niš Zoran Radovanović.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

– Sale su opremljene, materijal se unosi i pri kraju su radovi na parternom uređenju. Od samog dana otvaranja zgrada kargiohirirgije sa transplantacionom hirurgijom radiće punim kapacitetom – napominje Radovanović.

Zgradu su već obišle razne komisije, kao i zdravstvena, sanitarna i protivpožarna inspekcija. S obzirom na to da u Nišu nema kardiohirurga, operacije će u novoj klinici obavljati timovi iz Beograda.

– Niški hirurzi će za početak asistirati i edukovati se dok ne dostignu potreban broj samostalnih operacija za zvanje kardiohirurga. Inače, imamo dva subspecijalista i troje na specijalizaciji – objašnjava direktor KC Niš.

Izgradnja zgrade za kardiohirurugiju počela je 2010. godine i trebalo je da počne sa radom za najviše dve godine. Međutim, rokovi su pomerani, a otvaranje je tako bilo najavljeno i za mart 2013. godine.

Poslednji rok je dao ministar zdravlja Zoran Lončar, koji je leta 2014. godine najavio da će prve pacijente ova klinika primiti najkasnije 1. oktobra. Ni to nije ispoštovano, tako da ostaje da se vidi da li će 24. novembra zaista biti otvorena, pišu Južne vesti.