Nije uplaćena pomoć deci koja primaju porodične penzije

Poslednja novčana pomoć za penzionere nije uplaćena deci koja primaju porodične penzije. Nije sigurno, jer nema odgovora od nadležnih institucija, da li je u pitanju samo (masovni) propust ili postoji razlog za to.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Poslednja „pomoć“ koju su primili penzioneri od 50 evra u dinarskoj protivvrednosti, nije stigla do dece koji su korisnici porodičnih penzija, Portal Direktno je pisao o ovome nakon što se njihovoj redakciji obratila majka deteta koje prima porodičnu penziju. Redakcija ovog portala se u vezi sa ovim obratila Ministarstvu finansija. Odgovor nisu dobili do trenutka objavljivanja članka.

Na činjenicu da su deca koja koriste porodične penzije izuzeta, portalu Direktno je ukazala Olgica Punišić iz Kuršumlije. Njeno dete, korisnik porodične penzije, upisalo je fakultet. Ona navodi da nije jedino koje je zaobiđeno kada je slata pomoć.

„Zvala sam sve, predstavnike PIO fonda, od Kuršumlije, preko Prokuplja do Beograda. Svugde su me prebacivali na nekog trećeg. Čak su me upućivali da zovem Trezor. I to sam učinila. Na kraju, pre dva dana, posle desetak dana zivkanja svih redom, pozvali su me iz centrale PIO fonda i rekli da nisam predala potvrdu o studiranju. Objasnila sam da ni one majke koje imaju mlađu decu nisu primile (novac), ali je gospođa kao pokvarena ploča vrtela istu priču“, ispričala je Olgica Punišić.

Napomenula je da su do sada redovno primali sve, čak i, kako kaže, one „Vučićeve vitamine“.

„Da, ni ja nisam primila ništa ovoga puta iako mi je jedno dete sada upisalo fakultet, a drugo je maloletno, ima dvanaest godina. Po zakonu, treba da prima porodičnu penziju, pošto mi je suprug preminuo na radnom mestu 2013. godine, sve do 26 godine. Ne znam o čemu je reč, ali sve ovo zaista nije u redu“, priča Marina Milošević.

Portalu Penzin su se obraćali i roditelji dece koja primaju porodičnu penziju iz drugih sredina žaleći se da nisu dobili ovu poslednju „pomoć“ od 50 evra.

Podsećamo, novčana pomoć penzionerima od 50 evra u dinarskoj protivvrednosti isplaćena je 22. septembra 2021. godine.