Društvo Magazin Godine Svet

Nezaposleni muškarci i žene različito provode vreme

Svake godine Američki biro za statistiku rada sprovodi anketu o korišćenju vremena (American Time Use Survey) i pita hiljade Amerikanaca da zabeleže šta rade u toku dana “iz minuta u minut”. Po 147 nezaposlenih muškaraca i žena ovako je odgovorilo na anketu…

Za starosnu grupu od 25 do 54 godine, veliki deo dana oduzme posao i rad, ali za onih skoro 30 miliona nezaposlenih Amerikanaca tog uzrasta na potpuno drugačiji način ispunjavaju vreme.

Nezaposleni muškarci mnogo vremena provode gledajući TV, dok žene dobar deo svog vremena provedu brinući o drugima (deca, roditelji) i radeći kućne poslove.

Nezaposleni oba pola više vremena provode spavajući u odnosu na svoje zaposlene sunarodnike.

Na grafikonu su dati prosečni rezultati istraživanja ali oni često kriju sasvim drugačiju realnost. Na primer, od 10 do 18 časova prosečno 10% nezaposlenih muškaraca od 25 do 54 godine – provodi učeći. U realnosti, 10% muškaraca uči sve to vreme od 8 sati, pa “popravljaju” prosek drugima.

nezaposleni dnevni raspored muskarci zene

Detaljne rezultate istraživanja (po kategorijama i satima) možete pogledati i na sajtu Njujork Tajmsa.


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija