Početna Magazin Godine Porodica Neprocenjiva vrednost porodičnih veza

Neprocenjiva vrednost porodičnih veza

Neprocenjiva vrednost porodičnih veza

Razdvajanje generacija sve je izraženije te mlađi naraštaji nemaju prilike da dobiju savet i usmerenje od starijih. Neprocenjivo nasleđe, mudrost i priče starih ne prenose se više

Koliko god ljudima bilo bitno da starost dočekaju u dobrom zdravlju i materijalno obezbeđeni, toliko je kroz praksu velikog broja profesionalaca koji se brinu o najstarijima dokazano da ljudi bez porodice mnogo teže plove kroz treće doba.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Kao što je slučaj kod dece koja, i kada su obezbeđena u domovima i prihvatilištima, ne napreduju onoliko koliko bi trebalo sve dok im se ne nađe porodica. S tom razlikom što najstarije sugrađane retko „usvajamo“.

Isto tako, koliko su bitne za najmlađe veze koje grade sa bakama i dekama, toliko je i za bake i deke blagotvorna upravo interakcija sa unucima. Ako unuka nema, bilo bi dobro da ima druge dece u njihovom životu.

Ali u savremenom društvu, ne samo što ne usvajamo starije, nego ih često i izolujemo. Da nam ne smetaju.

Sa kidanjem veza između članova šire porodice, razdvajanje generacija još je izraženije. Zato mlađi naraštaji nemaju prilike da dobiju savet i usmerenje od starijih. Neprocenjivo nasleđe, mudrost i priče starih ne prenose se više. Celo društvo je na gubitku.

Stariji znaju stvari koje mlađi ne znaju