Ekonomija Magazin Godine

Neka krivično odgovaram, ali penzije će se isplaćivati

Crnogorski Fond PIO odlučio je da isplati penzije bez obzira na zakonska ograničenja

Dušan Perović, direktor Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore, izjavio je da će penzije crnogorskih penzionera biti sigurne i redovne kao što su i do sada bile. One su prioritet i to se neće dovoditi u pitanje.

Gospodin Perović objašnjava da je zbog nedavno usvojenog Zakona o finansiranju političkih partija u parlamentu bila osporena i isplata penzija.

Međutim, kako je Perović rekao za crnogorski Dan, Fond PIO je odlučio da ih isplati bez obzira na zakonska ograničenja: “Neka krivično odgovaram, ali penzije će se isplaćivati.”

Konstatujući visok deficit budžeta PIO fonda u poslednjih nekoliko godina, najavio je reformu penzijskog sistema Crne Gore u trećem tromesečju. „Potrebno je naći najoptimalnije rješenje, ali ne na štetu penzionera. Podršku reformi penzijskog sistema pružiće Međunarodni monetarni fond i Svjetska banka.”


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija