Početna Magazin Godine Astrološki pregled za sedmicu od 18. do 25. jula 2016. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 18. do 25. jula 2016. godine

Astrološki pregled za sedmicu od 18. do 25. jula 2016. godine

Nekako u ovo doba godine, mnogi od nas naprave rekapitulaciju, svesno ili nesvesno, pa nastave odlučnije da krče put kojim su krenuli ili se preusmere na drugi kolosek. Kakva je bila žetva?

Hoćete li saditi isto, ili razmišljate o promenama? Možda prilagodite način rada promenama koje ste uočili ili propustima koje ste napravili?

Većina čitalaca Penzinovog Horoskopa ne pripada ratarima, ali svi radimo u sličnom godišnjem ritmu. Vreme odmora je vreme kada se ili radujemo što smo ostvarili ono što smo planirali početkom godine ili što smo na dobrom putu, ili se, naprotiv, spremamo da „od jeseni“ promenimo pristup ili, čak krenemo ka drugom cilju.

Astrologija opstaje kroz desetine vekova baš zato što služi da shvatimo takve cikluse. Ti ciklusi ne određuju našu sudbinu. Našu sudbinu određujemo mi, svojim ponašanjem u okviru tih ciklusa. Tako je sada „vreme žetve“ – vreme Punog meseca u znaku Jarca.

Jarac predstavlja najviše vrhove – one ciljeve kojima težimo. On označava status koji dobijamo nakon što cilj dostignemo ili ga pak omašimo. On označava disciplinu, predanost i ambiciju.

Mlad mesec u ovom znaku imamo uvek oko Nove godine – tada donosimo odluke šta ćemo i kako ćemo početi. Sredinom godine, zatim, pravimo rezime urađenog i postignutog.

I evo, i ove godine, u poslednjim minutima prvog sata srede, 20. jula, imamo Pun mesec u Jarcu – vreme je da vidimo gde smo i koliko je to mesto udaljeno od onoga gde bismo želeli da budemo.

Ove, 2016. godine, Pun mesec u Jarcu ima podršku od Marsa iz Škorpije, a izaziva ga Uran u Ovnu. Ovaj izazov više liči na podsticaj. Jer, već godinama osećamo izvesnu potrebu za promenama, i kao pojedinci i kao društvo. I promene se dešavaju na globalnom nivou, svuda oko nas… Iako su nas uzdrmale i retko ko se nije umorio od njih, one su sada postale deo naših života. Prilagodili smo im se i nastavljamo dalje. Izazov koji nam se sada sprema, teško da će biti nešto na šta nećemo umeti da odgovorimo – koliko god budemo iznenađeni dešavanjima ili razvojem situacije.

Sa podrškom Marsa, planete akcije i energije, nema toga što ne možemo. Dobra podrška tom našem delovanju jesu i naši najbliži, ali i osećaj da smo, u svom unutrašnjem svetu, dobri sami sa sobom i spremni da shvatimo, prihvatimo, a zatim i da se nosimo sa novim zadacima.

Takođe, ulaskom Merkura i Venere u znak Lava koji kroz ovaj znak, tokom cele sedmice, putuju zajedno, na manje od pet stepeni udaljenosti, mi smo sasvim svesni sopstvenih želja i načina kako da ih iskažemo. Ove dve planete stupaju u prelep odnos sa Saturnom na njegovom retrogradnom hodu kroz znak Strelca. Do onoga što želimo, dolazimo disciplinovanim radom i dobrim rasuđivanjem.

Dakle, ako i niste zadovoljni onim što ste u ovoj godini do sada postigli, svi su izgledi da ćete znati da pravilno ocenite šta je potrebno da se promeni u pristupu ili koji je cilj primereniji vašim stvarnim potrebama i mogućnostima. A ako ste „ispunili normu“, sasvim je moguće da ćete biti ili višestruko nagrađeni ili ćete shvatiti da vam se otvarauju putevi za mnogo veći uspeh od planiranog.

U svakom slučaju, ne plašite se neplaniranih dešavanja i toga što je mnogo toga, ove godine, nejasno. Na vama je da shvatite šta vi želite i šta vi možete, i da onda na tome predano radite. Uspeh neće izostati.

Ova sedmica je odlična i za podizanje veze između dvoje ljudi na viši nivo. Parovi će se odlično razumeti i međusobno podržavati, a biće i onih koji će rešiti da ozakone svoju vezu ili nešto slično.

Ne bi se moglo reći da ove sedmice nebo većini slobodnih daje mogućnost upoznavanja nekog novog, ali trebalo bi da bude dosta zabave za sve. Od petka, Sunce se pridružuje Merkuru i Veneri u znaku Lavu. Eto pravog podsticaja za sjajan letnji provod!


Značajna astro dešavanja ove sedmice:

  • utorak – Merkur u Lavu trigon retrogradni Saturn u Strelcu
  • sreda – Pun mesec na 27. stepenu Jarca (00:56h)
    Merkur u Lavu inkonjukcija retrogradni Neptun u Ribama
    Venera u Lavu trigon retrogradni Saturn u Strelcu
  • četvrtak – Venera u Lavu inkonjukcija retrogradni Neptun u Ribama
  • petak – Sunce ulazi u znak Lava
    Merkur u Lavu inkonjukcija retrogradni Pluton u Jarcu