Početna Magazin Godine Ne možemo predvideti prirodne katastrofe

Ne možemo predvideti prirodne katastrofe

Osiguravajuća društva menjaju način procene rizika od prirodnih katastrofa u nekim područjima s obzirom da postojeće metode više nisu efikasne zbog čestih ekstremnih vremenskih uslova, saopštila je Ženevska asocijacija za osiguranje.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!
Sa metoda analize istorijskih podataka prelazi se na metode predviđanja rizika pa sektor osiguranja najavljuje i veću podršku naučnim istraživanjima kako bi bolje razumeli rizike savremenih klimatskih prilika.
U izveštaju “Zagrevanje okeana i implikacije po (re)osiguravajuću industriju”, Ženevska asocijacija naglašava potrebu da se osiguravajuća društva fokusiraju na razumevanje promene dinamike u okeanina i složenu interakciju između okeana i atmosfere. 
Izveštaj Ujedinjenih nacija iz maja 2013. godine kaže da su prirodne katastrofe koštale svet 2,5 biliona (2,5 hiljada milijardi) dolara u ovom veku samo u 21. veku, što je daleko više od procena. U studiji koju je izradio Bermudski institut za proučavanje okeana, kao osnovni pokretač rasta troškova osiguravajućih kuća izdvaja se sve veći broj kuća koje bogataši grade u obalnim predelima i područjima u kojima su česte poplave.