Početna Magazin Godine NBA igrači plaćaće zdravstveno penzionisanim kolegama

NBA igrači plaćaće zdravstveno penzionisanim kolegama

NBA igrači plaćaće zdravstveno penzionisanim kolegama

Prestavnici igrača američke košarkaške lige NBA jednoglasno su odlučili da izdvajaju za zdravstveni fond koji će koristiti svi bivši igrači koji su najmanje tri godine igrali u NBA. Kolegijalnost bez presedana u istoriji severnoameričkog profesionalnog sporta (i šire)…

Prosečan NBA igrač penzioniše se iz lige nakon četiri sezone, tako će da najveći broj igrača koji su igrali u ligi imati pristup ovom fondu.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Ovo je odlučeno na sastanku predstavnika igrača u Njujorku 26. juna 2016. godine, a izglasana promena nazvana je „prvom svoje vrste u severnoameričkom profesionalnom sportu“.

– NBA nikada nije bila popularnija, i igrači koji igraju danas ovim priznaju da imaju trenutni status zahvaljujući trudu i posvećenosti onih koji su ovde bili pre nas. Važno je da se brinemo o celoj proširenoj NBA porodici, i ponosan sam na svoje kolege igrače koji su preduzeli ovaj iskorak bez presedana kako bi obezbedili zdravlje i dobrobit svojih prethodnika – rekao je Kris Pol iz LA Kliperska, predsednik udruženja igrača.

Ovaj fond sarađivaće sa programom UnitedHealthCare, a mogućnsoti korišćenja fonda biće u srazmeri broju sezona koje su odigrane u NBA.

Na primer, penzionisani košarkaš koji je igrao od tri do šest sezona, ali još uvek nema mogućnost da koristi sistem javnog zdravstva Medicare, dobiće pomoć za „skromnije troškove i subvencije“. Igrač koji je igrao najmanje 10 godina imaće isto, ali i će zdravstveno osiguranje biti prošireno i na članove njegove porodice.

Ceo program počeće da se primenjuje od 1. januara 2017. godine.

Komentar Penzina

Da li bi i srpska košarka, to jest njeni igrači, ali i treneri, danas imali status koji imaju da nije bilo rada nekoliko generacija pre njih? Državni penzioni i zdravstveni fondovi očigledno nisu spremni za izazove 21. veka, i treba pozdraviti svaku dodatnu alternativu koja pojedincu obezbeđuje izvesniju budućnost.