Društvo Magazin Godine Tehnologija i obrazovanje

Naučite jezik sitnih prevaranata i sačuvajte novac i dostojanstvo

Jedan naivni Malezijac naručio je “spravu” koja garantovano uvećava penis. Platio je 130 evra i čekao pošiljku koja će mu rešiti “probleme”. Stigla mu je, naravno, lupa.

List Alo prenosi vest iz Malezije gde je jedan naivni Malezijac naručio spravu koja garantovano uvećava penis. Platio je 130 evra i čekao pošiljku koja će mu rešiti “probleme”.

Stigla je lupa, sa sve uputstvom za upotrebu u kom je pisalo da nikako ne uvećava svoj penis kada kroz sočivo lupe prolaze sunčevi zraci.

– On je samo jedan u nizu nasamarenih. Samo u prvoj polovini 2014. godine kupci u Maleziji prevareni su na slične načine za ukupno oko 20.000 evra – objašnjava predsednik Udruženja za zaštitu potrošača te zemlje.

Slični slučajevi prevara događali su se i kod nas. Jedna od urbanih legendi tvrdi da su prevaranti za par desetina evra poštom slali 100 odsto efikasan uređaj za uništavanje komaraca, muva i drugih insekata, potpuno neotrovan i bezbedan za korišćenje za decu i starije.

Naravno, na adrese naivnih stizale su obične plastične “mlatilice” za komarce. Iznosi za koje kupci budu prevareni po pravilu su “ispod radara” policije, pa prevaranti sa manjim sumama zarade lepe pare bez posledica i krivičnog gonjenja.

 


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija