Početna Magazin Godine Društvo Naučite jezik sitnih prevaranata i sačuvajte novac i dostojanstvo

Naučite jezik sitnih prevaranata i sačuvajte novac i dostojanstvo

Jedan naivni Malezijac naručio je „spravu“ koja garantovano uvećava penis. Platio je 130 evra i čekao pošiljku koja će mu rešiti „probleme“. Stigla mu je, naravno, lupa.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!
List Alo prenosi vest iz Malezije gde je jedan naivni Malezijac naručio spravu koja garantovano uvećava penis. Platio je 130 evra i čekao pošiljku koja će mu rešiti „probleme“.

Stigla je lupa, sa sve uputstvom za upotrebu u kom je pisalo da nikako ne uvećava svoj penis kada kroz sočivo lupe prolaze sunčevi zraci.

– On je samo jedan u nizu nasamarenih. Samo u prvoj polovini 2014. godine kupci u Maleziji prevareni su na slične načine za ukupno oko 20.000 evra – objašnjava predsednik Udruženja za zaštitu potrošača te zemlje.

Slični slučajevi prevara događali su se i kod nas. Jedna od urbanih legendi tvrdi da su prevaranti za par desetina evra poštom slali 100 odsto efikasan uređaj za uništavanje komaraca, muva i drugih insekata, potpuno neotrovan i bezbedan za korišćenje za decu i starije.

Naravno, na adrese naivnih stizale su obične plastične „mlatilice“ za komarce. Iznosi za koje kupci budu prevareni po pravilu su „ispod radara“ policije, pa prevaranti sa manjim sumama zarade lepe pare bez posledica i krivičnog gonjenja.