Početna Magazin Godine Nastavljen štrajk PIO fonda – bez reakcije ministarstava

Nastavljen štrajk PIO fonda – bez reakcije ministarstava

Sindikat zaposlenih u PIO fondu pozvaće više od 3.500 radnika Fonda iz cele Srbije da dođu na protest u Beograd ako se štrajkačima do petka ne obrati niko iz ministarstva…

Ljiljana Kremić, predsednica Sindikata zaposlenih u Republičkom fondu za penzijsko-invalidsko osiguranje (PIO), rekla je danas da će pozvati više od 3.500 radnika Fonda iz cele Srbije da dođu na protest u Beograd ako se štrajkačima do petka ne obrati niko iz Ministarstva rada i socijalne politike.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

Kremić je agenciji Beta kazala da članovi Sindikata, koji su već drugi dan u štrajku, ne traže povećanje plata, odnosno dodatna sredstva iz budžeta.

– Nadam se da će neko od nadležnih imati sluha i da će nas udostojiti prijema. Ako ni sutra ne dodje do dijaloga, radikalizovaćemo štrajk i pozvaćemo više od 3.500 zaposlenih u Fondu PIO iz cele Srbije na protest u Beogradu – kazala je Kremić.

Prema njenim rečima, Sindikat zaposlenih u Fondu PIO već godinu i po dana pokušava da stupi u kontakt s nadležnim ministarstvom rada, ali do danas niko od nadležnih nije reagovao na njihove predloge.

– Najveću odgovornost za trenutno stanje snosi ministarstvo rada koje nije pokazalo želju da započne dijalog sa nama. Isti problem sa kojim smo mi suočeni, imala je i Nacionalna štedionica ali je izmenom uredbe, taj slučaj rešen za nekoliko dana – rekla je Kremić.

Sindikat zaposlenih Fonda PIO stupio je u utorak u štrajk zbog odluke da im se smanje plate za 30 odsto, što je urađeno po preporuci Državne revizorske institucije. Štrajkači poručuju da ovim neće biti ugrožena isplata penzija najavljena za 10. april 2014. godine, prenosi Blic.