Evropa Foto albumi

Nasmešeni Čumil u Bratislavi

Slika: Skulptura nasmejanog Ćumila u Bratislavi (potražite priču na Penzinu)

Centar Bratislave, glavnog grada Slovačke, obogaćen je sa nekoliko neobičnih skulptura koje su postavljene tako da prosto pozivaju na interakciju sa prolaznicima. 

Jedna od najpoznatijih jeste spomenik pod imenom Čumil – spomenik radniku koji radi na održavanju i popravci kanalizacije, i koji je, u skladu s tim, predstavljen da viri iz otvorene šahte u centru grada.
Spomenik je nastao kao zahvalnost radnicima koji se bore da reše velike komunalne probleme koje centar grada Bratislave ima zbog obližnjeg Dunava i niske visine u odnosu na nivo reke.
Figura radnika ima karakterističan osmeh za koji kažu da je osmeh umornog radnika koji je završio posao, ali i osmeh muškarca koji iz svoje šahte ima veoma zanimljiv pogled na grad i prolaznice.

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija