Magazin Godine Srbija

Naknade pogrebnih troškova do 37.700 dinara

Naknada pogrebnih troškova porodicama penzionera iznosiće 14.557 dinara za bivše poljoprivrednike, 36.020 dinara za penzionere samostalnih delatnosti i 37.697 dinara za preminule iz kategorije zaposlenih.

Naknada pogrebnih troškova koja se isplaćuje porodicama ili onome ko je platio sahranu u julu, avgustu i septembru 2012. godine iznosiće 37.697 dinara za korisnike penzija iz kategorije zaposlenih, saopšteno je danas iz Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje.
U skladu sa članom 75. Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju, na ime pogrebnih troškova isplaćuje se iznos jedne i po prosečne penzije u prethodnom kvartalu, dodaje se u saopštenju.

 


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija