Magazin Godine Svet Tehnologija i obrazovanje

Fejzbuk popularan kod starijih

Oko 60 odsto stanovnika SAD starijih od 65 godina koristi internet, a oko 49% među njima koristi društvenu mrežu Fejzbuk.

Oni internet koriste uglavnom putem svojih kućnih računara dok manji broj koristi tablet računare ili mobilne telefone za krstarenje internetom.
U izveštaju pot imenom Digitalni seniori navodi se da 91 odsto starijih na internetu koristi elektronsku poštu (e-mail), da čak 59% kupuje putem interneta, a 44% igra igre “onlajn”. 
Izveštaj podseća da mnogi stariji građani imaju više novca od onih koji su starosti do 18 do 24 godine, ali da su verniji robnim markama i proverenim tehnologijama i da proizvođači iz ove oblast treba da im posvete daleko više pažnje kako bi ih privukli da koriste prednosti njihovih proizvoda kroz odgovarajuće promocije i edukaciju u oglašavanju.

 

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija