Početna Magazin Godine Najplaćeniji penzioner u Srbiji, a nije Krkobabić

Najplaćeniji penzioner u Srbiji, a nije Krkobabić

Danilo Nikolić, najskuplji penzioner u Vladi Srbije, Državni sekretar u Ministarstvu pravde i državne uprave, sa ukupnim primanjima po nekoliko osnova mesečno zaradi 248.504 dinara, više i od potpredsednika Vlade Jovana Krkobabića koji mesečno zaradi 173.000 dinara.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!
Nikolić kao državni sekretar mesečno zaradi 108.218 dinara, istovremeno prima i penziju od 73.894 dinara, a kao član UO Pravosudne akademije zarađuje 28.392 dinara. Prima i naknadu za odvojeni život, čiji iznos nije prijavio, a koja iznosi 75 odsto prosečne mesečne zarade u privredi (u njegovom slučaju još oko 40.000 dinara).
Ovo stoji u imovinskom izveštaju koji je Nikolić predao Agenciji za borbu protiv korupcije 26. marta 2013. godine. Na osnovu Zakona o radu i Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju sva lica koje je postavila Vlada, a koja su ostvarila prava na penziju, ostvaruju oba primanja. 
Nikolić koristi i službeni stan, pošto dolazi iz Niša, a o državnom trošku često vikendom putuje u Niš, gde mu živi porodica, prelazeći tako čak 880 kilometara službenim vozilom.