Početna Magazin Godine Najplaćeniji penzioner u Srbiji, a nije Krkobabić

Najplaćeniji penzioner u Srbiji, a nije Krkobabić

Danilo Nikolić, najskuplji penzioner u Vladi Srbije, Državni sekretar u Ministarstvu pravde i državne uprave, sa ukupnim primanjima po nekoliko osnova mesečno zaradi 248.504 dinara, više i od potpredsednika Vlade Jovana Krkobabića koji mesečno zaradi 173.000 dinara.

Nikolić kao državni sekretar mesečno zaradi 108.218 dinara, istovremeno prima i penziju od 73.894 dinara, a kao član UO Pravosudne akademije zarađuje 28.392 dinara. Prima i naknadu za odvojeni život, čiji iznos nije prijavio, a koja iznosi 75 odsto prosečne mesečne zarade u privredi (u njegovom slučaju još oko 40.000 dinara).
Ovo stoji u imovinskom izveštaju koji je Nikolić predao Agenciji za borbu protiv korupcije 26. marta 2013. godine. Na osnovu Zakona o radu i Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju sva lica koje je postavila Vlada, a koja su ostvarila prava na penziju, ostvaruju oba primanja. 
Nikolić koristi i službeni stan, pošto dolazi iz Niša, a o državnom trošku često vikendom putuje u Niš, gde mu živi porodica, prelazeći tako čak 880 kilometara službenim vozilom.