Početna Magazin Godine Dom i stanovanje Najbolji tehnološki proizvod za stare (2) – Roboti asistenti

Najbolji tehnološki proizvod za stare (2) – Roboti asistenti

Kada razmišljam van postojećih tehnologija, čini mi se da neprekidna unapređenja tehnologije mogu dovesti do razvoja ličnih asistenata robota…

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!
Vejd Fau (Wade Pfau), profesor iz oblasti penzionih prihoda na post-diplomskim studijama za Finansije i planiranje penzija na Američkom koledžu, odgovara na pitanje: Koji je najbolji tehnološki proizvod za stare? 
– Postoji mnogo korisnih tehnologija koje su već dostupne, uključujući računarske igrice koje pomažu lekarima da prate znake smanjenih kognitivnih sposobnosti, zatim senzori za praćenje zdravstvenog stanja na daljinu, usluge koje prate račune socijalnog osiguranja građana i olakšavaju praćenje prihoda i rashoda.

Tu su čak i roboti koji mogu da pomognu tako što će praviti društvo starijim građanima (što je još uvek popularnije u Japanu nego u SAD).

Kada pokušam da razmišljam van ovih postojećih tehnologija, i da zamišljam tip proizvoda koji bi bio najbolji za stare osobe, čini mi se da neprekidna unapređenja tehnologije mogu dovesti do razvoja ličnih asistenata robota koji mogu da upravljaju svakim aspektom života starije osobe.

Napomena: Na sajtu Penzina često pišemo o korišćenju robota za negu starih, pomoć u kući, i svim pratećim dilemama: etičkim, tehnološkim, itd.

Čitajte više o robotima na Penzinu!