Početna Magazin Godine Najbolji tehnološki proizvod za stare (1) – Lekar na daljinu

Najbolji tehnološki proizvod za stare (1) – Lekar na daljinu

Ono što će možda doći u skorije vreme jeste kućna „poseta“ lekara ili medicinskog tehničara putem Skajpa ili neke slične internet platforme…

Henri Hebeler (Henry „Bud“ Hebeler), nekadašnji predsednik divizije za vazdušni prostor u Boingu, koji danas vodi sajt za besplatno planiranje ličnih finansija, odgovara na pitanje: koji je najbolji tehnološki proizvod za stare?
– Naravno, svi se nadamo da će jednostavni lek ili operacija odneti bol i patnju starenja i povećati dužinu života ljudi.

Ovo će možda biti mogu sa nekim problemima gerijatrije. Ipak, ono što će možda doći u skorije vreme jeste kućna „poseta“ lekara ili medicinskog tehničara putem Skajpa ili neke slične internet platforme.

Gorepomenute tehnologije mogu ići u paru sa kućnom aparaturom za testiranje krvi i aparatima za merenje pritiska koji su već sastavni deo naših domova.

To u velikoj meri može smanjiti vreme za odlazak do i od lekarske ordinacije i smanjiti vreme čekanja u ordinacijama na pregled.

Pacijent može imati sve neophodne informacije i podatke o zdravstvenom osiguranju koji će biti prosleđeni direktno medicinskim ustanovama bez potrebe za posebnim testiranjem pre posete, i pratećim troškovima u vezi sa tim.