Početna Magazin Godine Najbolji tehnološki proizvod za stare (1) – Lekar na daljinu

Najbolji tehnološki proizvod za stare (1) – Lekar na daljinu

Ono što će možda doći u skorije vreme jeste kućna „poseta“ lekara ili medicinskog tehničara putem Skajpa ili neke slične internet platforme…

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!
Henri Hebeler (Henry „Bud“ Hebeler), nekadašnji predsednik divizije za vazdušni prostor u Boingu, koji danas vodi sajt za besplatno planiranje ličnih finansija, odgovara na pitanje: koji je najbolji tehnološki proizvod za stare?
– Naravno, svi se nadamo da će jednostavni lek ili operacija odneti bol i patnju starenja i povećati dužinu života ljudi.

Ovo će možda biti mogu sa nekim problemima gerijatrije. Ipak, ono što će možda doći u skorije vreme jeste kućna „poseta“ lekara ili medicinskog tehničara putem Skajpa ili neke slične internet platforme.

Gorepomenute tehnologije mogu ići u paru sa kućnom aparaturom za testiranje krvi i aparatima za merenje pritiska koji su već sastavni deo naših domova.

To u velikoj meri može smanjiti vreme za odlazak do i od lekarske ordinacije i smanjiti vreme čekanja u ordinacijama na pregled.

Pacijent može imati sve neophodne informacije i podatke o zdravstvenom osiguranju koji će biti prosleđeni direktno medicinskim ustanovama bez potrebe za posebnim testiranjem pre posete, i pratećim troškovima u vezi sa tim.