Početna Magazin Godine Ciklon Vidosava – od 20. do 25. avgusta 2014

Ciklon Vidosava – od 20. do 25. avgusta 2014

Jak ciklon koga smo ovog puta nazvali Vidosava, piše forum Serbian Meteo, narednih dana premeštaće se preko severnih predela Evrope, a doneće promenu vremena i u našoj zemlji u sredu u drugom delu dana.

U sredu u prvom delu dana u većem delu zemlje sunčano i toplo vreme. Posle podne i u toku večeri do severnih i zapadnih predela doći će talas vlažnog vazduha koji će mestimično doneti lokalne pljuskove sa grmljavinom. Temperatura u intervalu od 27°C na severozapadu do 33°C u centralnim i južnim predelima.

U četvrtak nam ciklon Vidosava donosi i značajnije zahlađenje, naručito na severozapadu zemlje gde maksimalne temperature u četvrtak neće preći 23°C, dok nas u južnoj polovini zemlje očekuju i dalje temperature oko 30°C.

Popodne se zahlađenje očekuje i u ostatku zemlje. Upravo u predelima sa višim temperaturama možemo računati i na kratkotrajne vremenske nepogode sa olujnim vetrom, gradom i obilnijim pljuskovima pri prolasku fronta.

U petak, subotu i nedelju se i dalje zadržava promenljivo vreme sa popodnevnim i večernjim pljuskovima sa grmljavinom, naručito u subotu popodne kada su moguće i obilnije padavine. Temperature od 25°C na severozapadu do 31°C na jugoistoku.

Pod uticajem ovog ciklona ostajemo sve do nedelje popodne kada će doći do naglog porasta pritiska i razvedravanja prvo na severozapadu zemlje, a u večernjim satima u svim predelima. Početkom naredne sedmice opet sunčano i toplo. 

Više detalja o ciklonu Vidosava na forumu Serbian Meteo.