Magazin Godine Srbija

Najavljeno osnivanje Skupštine penzionera Šumadijskog okruga

Juče (25. februara 2014) u Kragujevcu je konstituisan Inicijativni odbor Udruženja sindikata penzionera Srbije za Šumadijski okrug.

Odlukom Udruženja penzionera Srbije koje je, kako piše Šumadija Press, formirano u 2013. godini, Inicijativni odbor treba da konstituiše Skupštinu Udruženja u Kragujevcu. Prostorije Inicijativnog odbora nalaze se u Domu sindikata na IV spratu.

Osnivanje Sindikata penzionera objašnjeno je sledećim rečima: “Penzioneri su danas u veoma teškom materijalnom položaju, pa samo udruženi i organizovani sa sindikatima mogu doprineti promeni sadašnjeg nepodnošljivog stanja.”

“Višegodišnja praksa pokazala je nedopustiv odnos državnog organa prilikom izdavanja privremenog i konačnog penzijskog rešenja. U većini slučajeva konačno penzijsko rešenje značajno odstupa na štetu penzionera. U ovom slučaju problem je i period za dobijanje konačnog rešenja. To je samo jedan od niza primera, koji na ovaj ili onaj način utiču na ionako loš socijalni i materijalni polozaj penzionera.”

 


About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija