Čovek i smrt Foto albumi

Nadgrobni spomenici sa 30(?) godina garancije

Francuska kompanija specijalizovana za izradu nadgrobnih spomenika (Funéral Concept) svojim klijentima, između ostalog, nudi i mogućnost samostalnog dizajna spomenika skoro bez ograničenja. 

Naime, zahvaljujući primeni pocinkovanog čelika za izradu spomenika, nadgrobne ploče moguće je dekorisati bilo kojom bojom i motivima koje se nanose na glatku površinu.
Proizvođač daje 30 godina garancije na materijal i boje. Međutim, kako proizvođač ima nekog uspeha sa ovim proizvodom, zanimljivo je da niko ne postavlja mnoga važna pitanja…
Da li je 30 godina dovoljan vek spomenika? Da li je održivo praviti nadgrobne ploče od čelika? Kako će izgledati te boje za 10, 20 ili 50 godina? Kako se ovakvi spomenici popravljaju? Da li su spomenici magnet za kradljivce ili prosto skupljače sekundarnih sirovina? 
Naravno, postavlja se i pitanje granice ukusa koja se daleko lakše prelazi što su mogućnosti veće.

About the author

Penzin

Penzin je portal posvećen pitanjima starenja i poznih godina, kao i posledica koje će ovaj trend imati na pojedinca i društvo. Penzin edukuje, informiše i podseća na važne probleme i moguća rešenja za one koji se pripremaju ili su već u poznijim godinama, za one koji žele na vreme da razmotre sve mogućnosti, za one koji se staraju o ostarelim roditeljima, bakama i dekama. Za sve nas...

Tefter

Tefter

Draganova nagrada

Draganova nagrada - nagradni konkurs za najbolje putopisne priče i pesme starijih

Isplata penzija