Početna Magazin Godine Društvo Multipla skleroza: Dnevni centar za obolele u Beogradu?

Multipla skleroza: Dnevni centar za obolele u Beogradu?

Multipla skleroza: Dnevni centar za obolele u Beogradu?

Procenjuje se da u Srbiji ima oko 8.000 obolelih od autoimune neizlečive bolesti multiple skleroze. Udruženje obolelih iz Beograda pokrenulo je inicijativu izgradnje dnevnog centra.

Udruženje obolelih od multiple skleroze u Beogradu ima oko 1100 članova, od kojih je 67 najteže pogođenih ovom bolešću. Neki oboleli i po deceniju i duže nisu izašli iz svojih domova.

Otvaranjem Google oglasa na ovoj strani pomažete rad Penzina. Hvala vam unapred!

U cilju rešavanja njihovih problema, ali i problema porodica koje se staraju o obolelima, Udruženje je pokrenulo inicijativu za izgradnju dnevnog centra za obolele od multiple skleroze u Beogradu.

– Ovih 67 najteže pogođenih, koji nemaju više ko da brine o njima (žive sami, ili su im ostareli roditelji), mogli bi tokom dana da dolaze u dnevni centar gde bi dobili sve one usluge koje su njima potrebne kako bi zaustavili ili usporili tok bolesti – kaže Dejan Maletić iz Udruženja obolelih od multiple skleroze Beograda.

U udruženju kažu da su prikupli značajnu količinu građevinskog materijala, ali da trenutno pokušavaju da pronađu plac na kom bi se gradio ovaj centar, javlja RTS.