Početna Magazin Godine Dom i stanovanje Alat koji može da se nosi u avion

Alat koji može da se nosi u avion

Alat koji može da se nosi u avion

Po prvoj ceni od preko 100 evra, ovaj multifunkcionalni alat u obliku narukvice za ručni časovnik možda ne može da se nazove „idealnim“ poklonom, ali je jedini sličan koji vam (verovatno) neće biti oduzet ni na aerodromu.

Nekada su multifunkcionalni alati prema konvencionalnim alatima imali status koji danas pametni telefoni imaju prema ostalim telefonima. Međutim, danas je praktično nemoguće nositi ih sa sobom – što im je, pomalo kontradiktorno, i glavna namena, pored one da stoje u kući kao „sav alat na jednom mestu“.

Posle nekoliko loših iskustava sa raznim „obezbeđenjima“, naročito sa avio-kompanijama koje ovakve alate tretiraju kao „oružje“, Ben Rivera, direktor proizvođača alata Leatherman (Leterman), rešio je da njegova kompanija prevaziđe ovaj problem.

Tako je nastao multifunkcionalni alat Leatherman Tread – u obliku metalne narukvice za ručni časovnik, a svaki korisnik može da bira pojedinačne elemente koji će da čine njegovu narukvicu, i može ih lako menjati između 25 nastavaka među kojima su i:

  • imbus ključevileatherman tread multitool alat
  • šrafcigeri (odvrtke) – zvezdasti i obični
  • karbidni sekač za staklo
  • otvarač ambalaže
  • okasti ključevi
  • otvarač za flaše (kopča narukvice).

 

Svaki od elemenata napravljen je od livenom nerđajućem čeliku (17-4) te nema problem sa oštećenjima ili pucanjem, a dostupan je u dve boje: srebrna (boja čelika) i crna (sa karbonskom presvlakom).

Narukvica (i sat), biće u prodaji na proleće 2015. godine. Cena će biti 650 dolara za srebreni sat (500 dolara) sa srebrenom narukvicom (150 dolara), i 800 dolara za crni sat (600 dolara) sa crnom narukvicom (200 dolara).

Narukvice se mogu kupiti i nositi samostalno i to – i u avionu za SAD! Naime, ova alatka dobila je dozvolu Agencije za bezbednost saobraćaja (TSA – Transportation Security Administration).